Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 20 de juny del 2018

Enoturisme, un dia al Priorat


Si hi ha una comarca que pot presumir de no tenir semàfors i amb la qual la natura és generosa, aquesta és el Priorat. Practicar l'enoturisme o turisme enològic en aquest indret del nostre entorn, resulta gratificant tant per a la nostra salut física com la mental. Allí el temps agafa una altra dimensió. Si a més hi afegim visites culturals que ens ensenyen el nostre passat més recent resulta un luxe que tenim a tocar. Vaig gaudir molt de tot això fa uns dies gràcies a Lo Trio Lala Là.
Resulta que aquest trio el componen tres vinyaters que són uns bons amics als que els agrada donar a conèixer la seva terra tot mostrant el seu treball per el qual senten una gran passió. Són en Toni Romero del Celler Solà Classic de Bellmunt del Priorat, en Joan Pujades del Mas de la Caçadora, dels Guiamets i en Toni Osorio, que va començar la seva aventura del vi amb en Joan. Passar un dia amb ells em confirma un cop més que les persones que estan darrere dels vins et fan apreciar i estimar els seus productes d'una manera diferent. Quan parlen entre ells en clau de vi jo em perdo una mica, perquè els tecnicismes emprats no els sé desxifrar, però us puc garantir que de la manera com ho fan  i com s'escolten em demostren que només poden sortir uns vins d'allò més.
I així vàrem començar el dia esmorzant a la finca d'en Toni tot fent una tast dels seus vins in situ. Una injecció de natura amb només els sons dels ocells i del tractor que feinejava pujant i baixant per la muntanya. Escoltar com t'expliquen les malures que poden patir els ceps i com els combaten, fan pensar en els pares que cuiden els seus fills amb extrema delicadesa i de manera ecològica. Així produeixen com produeixen en terrenys de llicorella, amb uns marges que no havia vist mai.
Tot seguit una visita a les Mines de Bellmunt em va impactar: no hi havia anat mai i resulta una meravella amagada sota terra. Les explicacions donades per un audiovisual al principi et donen a entendre l'activitat minera del plom al Priorat i com influïa en la vida del poble. Baixar i veure les galeries on treballaven els miners resulta didàctic. Una visita més que recomanable.
Un tast de vins al celler d'en Joan del Mas de la Caçadora va resultar ben bé una experiència sensorial, amb vins que encara no s'han embotellat. I d'allí cap al Mas de Falset, de propietat de la seva família i en visita privada, on vàrem menjar una deliciosa clotxa que per si no sabeu què és us ho explico breument: partim un pa rodó per la meitat fent una espècie de barqueta a la qual li traurem la molla. L'omplirem amb arengada fregida o a la brasa feta a trossos i sense espina, escalivada i llonganissa.  Tot regat amb l'oli de l'escalivada. Amb amics a taula, fa de bon compartir un àpat que es menja a mossegades.
No cal dir que els vins eren excel·lents i que la gosseta Ila ens va guanyar per la seva simpatia.
Vull remarcar que no poso més fotografies a fi de deixar-vos l'efecte sorpresa del paisatge que podreu veure. El Priorat val una visita. I hi trobareu una bona oferta gastronòmica amb molts bons vins locals com els que us mostro aquí.

Corren, Gossos

6 comentaris:

  1. Quin dia més rodó començant-lo esmorzant una clotxa al bell mig del Priorat!

    ResponElimina
  2. Això si que és un gran lloc per visitar. Crec que els nostres millors records turístics van ser al Priorat, aquesta zona és magia pura!
    Bona revetlla!!!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vingueu hi anirem. Desitjo que també tinguéssis una bona revetlla, si és que a Paris en feu...
      Un petonàs.

      Elimina
  3. Genial !!, ja tenim excursió !! no sabia lo de les mines de Bellmunt del Priorat.

    Gràcies Nani

    ResponElimina