De bon matí i l'endemà d'una tarda de pluja, on domina l'olor de terra humida que es barreja amb la flaire que deixen anar els diferents cultius, resulta un luxe passejar per l'hort i de pas collir allò que cuinaràs més tard. Dóna gust mirar les flors de l'hort en aquest temps. Els gira-sols estan magnífics. Encara no sé com assecarem les llavors ja que és la primera vegada que n'hem sembrat. Les patateres viuen al seu costat, aviat arribarà la seva recol·lecció i en tindrem per a uns mesos.
Les tomaqueres van endarrerides per la gran quantitat de pluja que ha caigut aquesta primavera. Les seves flors grogues són diminutes però els fruits seran una delícia al seu moment. Els sèpals ja no creixeran més i és una gràcia veure els petitíssims tomàquets enganxats. Ja les espero amb moltes ganes. Un goig veure el seu procés de creixement, vaja, com tots els cultius que hi tenim: varien dia rere dia. I què podem dir de la bajoquera. Unes petites orquídies donen pas a les bajoques que més tendres no poden ser. També hi tinc un petit verger amb herbes aromàtiques que replanto cada any. I ara toca menjar carabassons, que quan vénen ho fan a balquena i has de posar imaginació per a preparar-los de totes les maneres. Doncs així que avui farem les seves flors farcides que resulten molt gustoses. Em recorden la meva mare a qui li agradaven molt. Per a la recepta d'avui no us donaré quantitats, poseu els ingredients a ull, al vostre gust i segons la quantitat de flors.
Ingredients:
- ceba
- all
- carn picada
- brandi
- pa ratllat
- ou
- carabassons petits i les seves flors
- formatge ratllat, el que més ens agradi
- menta, orenga, alfàbrega
- beixamel
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Com preparar-les:
Separem les flors dels carabassons i les rentem amb molta cura.
Hem de treure els pistils de les flors sense que es trenquin els pètals.
Rentem un dels carabassons.
Engeguem el forn a 180ºC.
Fem un sofregit en una paella posant oli d'oliva i ceba trossejada.
Quan estigui daurada hi posem la carn picada, un carabassó petit tallat a daus i l'all esmicolat.
Un cop cuit hi tirem un raig de brandi i deixem que s'evapori.
Salpebrem.
Ho aboquem tot en un bol i farem el farcit com si féssim pilota: hi afegim pa ratllat, un ou batut, una fulleta de menta, una d'orenga i una d'alfàbrega (tallades a trossets ben petits), unes cullerades de beixamel -n'havia reservat una mica del dia abans que havia fet macarrons- que amorosirà la massa i farcim les flors. Podeu substituir la beixamel per unes cullerades soperes de formatge fresc.
Les posem en una safata amb paper de forn.
Les empolvorem amb formatge ratllat i enfornem durant uns 15 minuts.
La setmana vinent arriba l'estiu i quina millor manera de donar-li la benvinguda amb una de les Quatre Estacions del gran compositor Antonio Vivaldi. L'heu sentit mai a ritme de tango? Us agradarà segur. Poseu el volum alt mentre m'acompanyeu entre les verdures i emocioneu-vos. Aquí la teniu,
Violin Concerto in G Minor, RV 315: L'estiu, Antonio Vivaldi per Sverre Indris Joner, Yuri Medianik & Emotion-Orchestra
l'hort de la llum, de la vida, de la paciència... preciós. bon dia!
ResponEliminaI vaig haver de replantar les herbes aromàtiques quan tu ja no hi eres...
EliminaUna recepta bonissima y un hort preciós
ResponEliminaPetonets
Rosa
Moltes gràcies Rosa, espero un dia saber quina Rosa ets...
EliminaUna abraçada.
Jo crec que sé quina Rosa es :o)
EliminaQuin hort Nani, estic desitjant poder visitar-lo aviat !
Una abraçada ben forta!
Palmira
Palmira, ja saps que esperem la teva visita ben aviat.
EliminaUna abraçada.
No sabia que les flors del carbassó eren comestibles. És cert que l'hort és preciós i les fotos també.
EliminaBona revetlla. Un petonàs!!
La meva mare sempre en feia. I són ben bones!
Elimina