Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 11 de juny del 2018

No cuino, Espai de cuina. Taller d'arrossos

Avui no us donaré cap recepta, però més endavant prepararé un arròs dels que vaig veure fer al taller d'arrossos gourmet a No Cuino, Espai de Cuina, de Torredembarra, al Tarragonès. Resulta que és un lloc molt agradable on s'aprèn a cuinar i es degusta allò que s'ha fet. Que no tens ganes de posar-te davant dels fogons? No passa res, perquè la Núria t'ho prepara per encàrrec. I és que la seva història em va agradar des del moment que me la va explicar. 
Resulta que va tenir la idea de muntar la botiga i el taller quan es va quedar sense feina. Perquè tal com diuen ...si la vida et dóna llimones, fes llimonada... ella l'ha fet i ben bona. Ha sabut crear un entorn amb encant i on et sents molt a gust a taula menjant allò que has après a fer de mans d'experts que t'ensenyen quatre trucs, perquè en saben per experiència i perquè són uns apassionats d'allò que fan.  També compte amb el servei d'una dietista professional i que d'acord amb ella us pot preparar el menú de la dieta personalitzada més indicada per al vostre cas. A la botiga, a més a més, ofereix prestacions de càtering i lloguer de cambrers i d'estris per a muntar festes. Cal remarcar que la Núria sempre utilitza productes de proximitat Km. 0 i de temporada a l'hora de cuinar. Us aconsello, per si esteu interessats, que doneu un cop d'ull a la seva pàgina web i veureu tots els serveis dels quals disposa. 
Dimarts passat vaig assistir al  taller que l'Àlex Segú, el xef propietari del Restaurant L'Hor de la Riera de Gaià, va impartir de tres arrossos. Un de verdures, un de mar i muntanya i un caldós. Dels suggeriments que ens va fer un és que a l'hora de preparar el sofregit és fer-ne més quantitat, i tenir-ne sempre a mà, ja que així no ens farà mandra a l'hora de tornar a fer un altre arròs. I així ho va fer, perquè el que va sobrar la Núria el va congelar i ja en tindrà per a un altre dia. Ens va donar i ensenyar uns quants consells més que ja explicaré en una pròxima recepta. Entre tots els assistents posàvem cullerada de com feia l'arròs cadascú a casa seva i crec que totes eren vàlides, perquè arribes a la conclusió que  hi ha tantes versions com costums de fer-los. Els arrossos que va preparar l'Àlex eren deliciosos, però vàrem coincidir els 10 comensals (els tallers sempre són per a 10 persones com a màxim) que si havíem de triar un, aquest era el caldós, sense menysprear els altres. Va ser una nit molt agradable i cal felicitar la Núria per la seva iniciativa.  

The winner takes it all, Sarah Dawn Finer

4 comentaris:

  1. Admiro les persones que tenen iniciatives i valentia.

    Aquests arrossos estan per llepar-s’hi els dits, ens haurem d’apropar al taller de la Núria !!

    Gràcies Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes, tal com van les coses és de ben valents tenir iniciatives. Li desitjo tota la sort del món a la Núria, i pel que veig la tindrà perquè ho fa molt bé.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Quina troballa el teu blog. Una bona feina que fas. Moltes gràcies,
    Agnès

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Agnès. Moltes gràcies per passar per aquí i sempre que ho facis seràs molt benvinguda.
      Una abraçada.

      Elimina