Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 d’agost del 2011

Empadinhas {una recepta emocional}


Aquesta recepta és una de les que feia la meva mare. Aquí la teniu amb la seva lletra. És del seu llibre de receptes i deu estar datada més o menys de l'any 1960. Són pastes salades que es fan per les festes i reunions familiars al Brasil. Us la dono perquè la pugueu fer i veureu el resultat.

Necessitarem:
 - 3 cullerades soperes de margarina
 - 4 rovells d'ou
 - 200 g de farina

Farem:
Ho pastem tot i fem una bola que deixarem reposar durant 30 minuts a la nevera tapada amb un tovalló.
Passat el temps farem petites boles que estirarem amb la mà i les posarem en els motlles. Les podem farcir d'allò que ens vingui de gust. Jo he fet un sofregit amb mitja ceba, mig pebrot verd tallat a daus i 100 g de gambetes trossejades. Després he afegit una tassa (cafè) de llet amb una cullerada sopera de maizena i ho he salpebrat. S'ha espessit una mica. Tot seguit he cobert cada motllo amb una rodona de la mateixa pasta i amb un pinzell sucat en clara d'ou les he pintat. Si es vol podem empolvorar amb formatge. El forn a 180º, escalfat prèviament, durant uns 15/20 minuts i ja està.
Avui ens hem reunit per dinar i aquí les teniu.

Mentre les preparava he escoltat el gran Jorge Aragão amb les seves dolces cançons. Tot un gran concert i per a mi sola...
Quin luxe!

1 comentari:

  1. Una recepta de sempre, i segur que boníssima! Com les mares i les àvies no cuina ningú, veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina