Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 27 d’agost del 2011

Llimonada de casa {meu limão meu limoeiro}


Aquí teniu una fotografia d'un Carnaval d'aigua al nord-est del Brasil, país on vaig néixer i on el cítrics i la fruita tropical abunden. Aquest mes la recepta a Memòries d'una cuinera és sobre la llimonada. Amb aquest refresc em vénen a la meva memòria molts records, un d'ells és el del llimoner que hi havia al pati de casa. Sempre teníem llimones a l'abast.
A casa no faltava mai  una gerra de llimonada fresca i la meva mare la feia així:

Necessitava:
 - 1 l d'aigua
 - 4 cullerades soperes de sucre
 - el suc de 4 llimones
 - glaçons

En una gerra hi posava tots els ingredients, la tapava amb un plateret (en aquells temps no hi havia film transparent) i cap al frigorífic.
El suc de les llimones de vegades el colava i d'altres no. Això com tot és a gust de cadascú. Abans de servir s'havia de remenar.
No em direu que una llimonada ben fresqueta a l'estiu entra molt bé. També un bany. Com aquests nens de la foto gaudint amb poca cosa.

Ah, per si no ho sabíeu la cançó que va fer popular als anys 60' el cantant Henry Stephen de Mi limón, mi limonero és una antic baião brasiler que cantava molt dolçament la Inezita Barroso i era Meu limão, meu limoeiro

2 comentaris:

  1. Doncs aquí tenim la primera recepta des del teu bloc!!! oeeeeeeeeeeeeee. Moltíssimes gràcies per participar un cop més!!! petonets

    ResponElimina
  2. Anava a dir el mateix que la Judith: la primera recepta des de el bloc, moltes gràcies per compartir-la.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina