Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 d’agost del 2011

Pipocas {fent crispetes al ritme dels Rolling Stone}


Aquesta fotografia la vaig fer a la Favela da Rocinha de Rio de Janeiro. Les pipocas són les nostres crispetes. Els seus venedors estan per tot arreu.  Acostumen a ser persones molt humils. La flaire que deixen anar amb el seu producte  forma part dels records de la memòria i de l'ambient de la ciutat. Recordo el Sr. José (pronuncieu Jusè en català i ho fareu com un autèntic brasiler) que estalviava tot l'any per a poder desfilar per carnaval amb la seva escola de samba. L'home mantenia la paradeta de venda sempre al mateix lloc i tota la canalla del barri el coneixíem. 
Avui us proposo una manera de fer crispetes per a  passar una bona tarda de cinema a casa.

Necessitarem:
 - 1 paquet de moresc per a fer crispetes
 - 5 cullerades soperes de mantega
 - 1 cullerada sopera de curri
 - 1 cullerada (postres) de nou moscada en pols

Farem:
Les crispetes jo les acostumo a fer al microones segons indica el fabricant.
Un cop fetes les posem en un bol.
Desfem la mantega al microones un minut i l'aboquem sobre les crispetes. 
Hi afegim espècies i remenem ben remenat.
Podeu fer-les igualment en una paella, sense microones.
Acompanyades d'una bona cervesa seran un bon aperitiu.

Si sentiu la cançó Miss You dels Rolling Stone mentre les crispetes peten al microones semblarà que la cançó va ser escrita com a banda sonora d'aquesta recepta. Poseu-la una mica forta i balleu. El temps passarà ràpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada