És agost i com cada any hem d'anar a buscar móres.
Ens agrada caminar i aprofitem per a fer-ho.
Un cop a casa, una bona melmelada!
- 1 kg de móres
- 750 g de sucre
- el suc d'una llimona
- un bon raig de patxaran
- pots de vidre esterilitzats
Farem:
Al vespre, un cop rentades les móres les barregem amb el sucre.
Afegim el raig de licor (el que es vulgui i si es vol). No necessàriament cal fer-ho.
A mi m'agrada perquè li dóna un toc diferent.
L'endemà les posarem en una cassola, jo la tinc de ferro colat i va molt bé, i courem a foc mig.
Quan comenci a bullir, sempre remenant amb una cullera de fusta, hi afegim el suc de la llimona.
Ho tindrem al foc entre 15 i 20 minuts.
Si veiem que el fruit està molt sencer podem passar la batedora i deixar coure uns 10 minuts més perquè s'espesseixi.
Posarem la melmelada en els pots nets i esterilitzats.
Els tancarem ben fort i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem i cap al rebost.
Convé esperar un parell de mesos per a consumir-la ja que estarà més confitada.
A la tardor, sí a la tardor, serà el moment de menjar-la en unes torredetes de diumenge matí tot escoltant a Vivaldi en el Concert número 3: Tardor de les Quatre Estacions.
D'aquesta melmelada espero fer-ne la setmana que ve! :D Què bona que és!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Lés móres m'agraden més en melmelada que al natural, prop de casa hi ha molts esbarzers que n'estan carregats, les aniré a collir i en faré. Fins aviat!
ResponEliminaEp! que el toc del patxaran és nou per a mi, la faig igual sense el licor.
ResponEliminaN'hi posaré, a veure què tal!
PTNTS
Dolça
Oooh, a mi la melmelada de móres em fa pensar en la meva àvia, que en feia quilos i quilos... les anàvem a recollir a Prades cada setembre. Enguany hi pensava anar amb la nena per primer cop.
ResponEliminaPel que fa a la recepta, és força diferent, perquè fem la melmelada amb el suc de les móres en lloc de fer servir tot el fruit, i al final hi afegim un espessant perquè no quedi massa líquida.